Breedendam 690

€ 39.500
Prijs:
€ 39.500
Sinds:
Gisteren
Gezien:
11 keer
Plaats:
Oud-Loosdrecht
Adverteerder:
Pretty Dutch
Telefoon:
0611353693
Activiteit:
4 dagen actief op Marktnet
Positie
0,0
Pretty Dutch
Breedendam 690
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Werkelijk een plaatje deze Breedendam sloep!

In top conditie bovendien en van alle gemakken voorzien.

De polyester romp heeft een minder vaak voorkomende crème-kleur, zgn. 'old-English white'. Deze klassieke kleur oogt bijzonder sjiek juist in combinatie met de massieve mahonie- en teakdelen, waarmee de sloep is afgewerkt. Het met titaan behandelde messing (nooit meer poetsen dus) van o.a. het beslag, boegstrip, fenderringen etc. en daarbij het bladgoud van de handgesneden vlaggenstokknop en de befaamde Breedendam leeuw, maken het geheel -samen met de robuuste kabelaring- helemaal af.

Over de geweldige vaareigenschappen hoeven we de Breedendam liefhebber waarschijnlijk niets meer uit te leggen: de sloep wordt aangedreven door een goed onderhouden 3cyl. 27 Pk Yanmar dieselmotor. Ze is zeer wendbaar, reactief en lekker pittig qua power en snelheid. De bij deze sloep extra aangebrachte trimplaten aan de achterzijde, verhogen de rompsnelheid en zorgen tevens voor minder golfbeweging. Ze is natuurlijk ook zeewaardig goedgekeurd.

Deze Breedendam 690 heeft nog de originele buiskap en kuiptent in marineblauw met bijbehorende blauwe kussens met witte bies. Dit alles heeft wel enige leeftijd inmiddels, maar functioneert nog prima.

Het lakwerk is daarentegen nog onlangs vernieuwd (medio/einde 2016), waarbij de mahonie buitendelen geheel zijn kaalgehaald en meerdere lagen van de nieuwste en beste laksoorten opnieuw zijn aangebracht (door Jachtwerf de Vrijheid/G. Lamme, Loosdrecht).

De sloep is werfgebouwd bij Breedendam in Loosdrecht nog door de heer van Burkom zelf (de ontwerper). Zij is in de meest luxueuse uitvoering en met ingebouwde koel/vrieskast, 2 ankers, 2 accu's (een apart voor de koel/vrieskast), 12-volts aansluiting op de stuurstand, binnenverlichting (4x), uitbreidbare delen tot half of heel zonnebed, houten uitklapbare zwemtrap en nog veel meer. De brandstof wordt ouderwets gemeten met behulp van een houten Breedendam peilstok.

Momenteel is ze nog te bewonderen in het water in haar thuishaven in Oud-Loosdrecht. Richting het einde van Oktober, gaat ze echter op het droge in de verkoophaven c.q. winterstalling. Daarbij is dit type Breedendam momenteel nogal schaars in aanbod, dus als ze u aanspreekt zou ik zeker niet al te lang wachten om even te komen kijken. U bent dan in ieder geval van harte welkom!

Voor informatie of bezichtiging (op afspraak) kunt u contact opnemen via PrettyDutch11@gmail.com of 0611353693 .

Extra gegevens:
Merk: Breedendam
Bouwjaar: 2000
Ligplaats: Oud-Loosdrecht
Lengte: 7.15 meter
Breedte: 2.4 meter
Diepgang: 0.6 meter
Conditie: Gebruikt

Opties:
Rompmateriaal: Polyester
Doorvaarthoogte: 1.1
Merk motor: Yanmar
Type motor: 3 gm30 3-cylinder
Bouwjaar motor: 2000
Vermogen: 27
Aantal cilinders: 3
Besturing: Stuurwiel
Lenspomop: aanwezig
Toilet(ten): Geen
Koelkast: aanwezig
Navigatieverlichting: aanwezig
Anker: aanwezig
Buiskap: aanwezig
Zwemtrap: aanwezig

Andere advertenties in deze rubriek

Link: