Oostenrijk 20 Euro 2017 Maria Theresia Dapperheid

€ 59,50
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 59,50
Sinds:
1 week
Gezien:
6 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
11 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Oostenrijk 20 Euro 2017 Maria Theresia Dapperheid
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Oostenrijk 20 Euro 2017 Maria Theresia Dapperheid

Omschrijving:

Maria Theresia is de titel van de nieuwe serie van vier munten die door Oostenrijk worden uitgegeven. Maria Theresia (1717-1780) volgde haar vader Karel VI in 1740 op als eerste vrouwelijk staatshoofd van de Habsburgse Monarchie. Ze was een sterke en dappere vrouw die van wanten wist en ondanks de problemen die ze bij haar aantreden ondervond is ze één van de meest invloedrijke personen uit die tijd geworden. Ze kreeg maar liefst 16 kinderen waarvan de meesten strategisch uitgehuwelijkt werden. In het jaar 2017 is het 300 jaar geleden dat Maria Theresia is geboren. Ter herinnering aan haar 300e geboortedag wordt er een serie van vier munten uitgegeven waarbij het thema van deze eerste munt is Dapperheid en Bepalend. De afbeeldingen van deze serie munten is gebaseerd op Medaillis uit de tijd van Maria Theresia. De voorkant van de munt is gebaseerd op een Medaille uit 1741 van Mattäus Donner. Men ziet Maria Theresia naar rechts kijkend. In de buitenste ring van de munt ziet men de Landsnaam Republik Österreich en de waarde aanduiding van 20 Euro. Onderaan de munt zet men haar naam Maria Theresia Augusta. Op de achterkant van de munt ziet men een compilatie van een tweetal medailles. Deze moet Maria Theresia als Minerva voorstellen met een wapenschild in haar hand. Verder ziet men een leger in de aanvalshouding en een paar kanonnen. Aan de rechterkant ziet men het woord Fortitudo>
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): AT17-20MART

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34986431

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: