Oostenrijk 2 Euro 2016 200 jaar Nationale Bank Gekleurd

€ 8,75
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 8,75
Sinds:
4 dagen
Gezien:
5 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
11 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Oostenrijk 2 Euro 2016 200 jaar Nationale Bank Gekleurd
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Oostenrijk 2 Euro 2016 200 jaar Nationale Bank Gekleurd

Omschrijving:

Op 1 juni 1816 gaf de toenmalige Keizer Franz I een tweetal patenten die als oprichtings ducomenten van de Oostenrijkse Nationale Bank beschouwd worden. Ter herinnering aan het feit dat de Oostenrijkse Nationale Bank in het jaar 2016 precies 200 jaar bestaat heeft Oostenrijk een bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de munt ziet men de gekleurde voorgevel van de Oostenrijkse Nationale bank wat in de Neoklassieke stijl gebouwd is. Van deze voorgevel zijn twee mythologische figuren uitgelicht die naar voren komen op de munt. Aan de linkerzijde ziet men Mercurius, de beschermheilige van de kooplieden en handelaren. Rechts naast hem ziet men de godin Fortuna met een hoorn des overvloeds in haar hand. De kleding van Mercurius en Fortuna zijn in de traditionele kleuren ingekleurd. Aan de bovenkant van de munt ziet men de landsnaam Republik Oesterreich in het rood. Aan de onderkant van de munt ziet men de tekst 200 Jahre Oesterreichische Nationalbank ook in het rood. Verder ziet men aan de linkerkant van de munt het jaartal 1816 in het klein en daaronder het jaartal 2016 groter afgebeeld. Deze combinatie van rood en wit geven de nationale kleuren van Oostenrijk perfect weer. De kwaliteit van de munt is UNC (Uncirculated).

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): AT16-2EURO4

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34986436

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: