Nederland 5 Euro 2018 Fanny Blankers-Koen Coincard UNC

€ 6,95
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 6,95
Sinds:
3 dagen
Gezien:
4 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
11 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Nederland 5 Euro 2018 Fanny Blankers-Koen Coincard UNC
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Nederland 5 Euro 2018 Fanny Blankers-Koen Coincard UNC

Omschrijving:

Fanny Blankers-Koen (1918-2004) was volgens velen de beste Sportvrouw die Nederland ooit heeft gehad. Ze was een geweldige atlete die 12 Wereldrecords en 57 Nationale Records op haar naam heeft gebracht. Ze had de pech dat tijdens een groot deel van haar Sport carrière de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. Ze kon in 1948 op de Olympische Spelen te Londen pieken en haalde daar maar liefst 4 gouden medailles! Ze werd internationaal de Flying Dutchmam genoemd. Na de Olympische Spelen kreeg ze van het Stadsbestuur van Amsterdam een fiets cadeau. Heel andere prijzen die heden ten dage verdiend worden. Ze stond ook bekend dat ze haar concurrentes psychologisch zat te beïnvloeden voor de races. Na haar sportcarrière was ze actief als begeleidster van andere sporters en ze was Chef d'Equipe van de Nederlandse afvaardiging van de Olympische Spelen van 1960, 1964 en 1968. In 1999 werd ze benoemd als Atlete van de Eeuw en in 2012 werd ze opgenomen in de IAAF Hall of Fame. In Hengelo is het stadion naar haar genoemd (FBK-Stadion) waar jaarlijks de naar haar genoemde wedstrijden worden gehouden. In het jaar 2018 is het 100 jaar geleden dat FBK is geboren en ter herinnering hieraan is er een bijzondere 5 Euromunt uitgegeven. Deze munt straalt dynamiek en snelheid uit. Aan de voorkant ziet men FBK twaalf maal rennend op volle snelheid afgebeeld. In de buitenste cirkel van de munt ziet men Seconde Streepjes om de snelheid te benadrukken. Om deze Seconde streepjes heen ziet men de tekst Fanny Blankers Koen en het jaartal 2018. In het midden van de munt ziet men de waarde aanduiding van 5 Euro als een snelle waarde afgebeeld. De achterkant van de munt is in harmonie met de voorkant. Het gezicht van Koning Willem Alexander ziet men ook twaalf maal uitgebeeld die dezelfde snelheid uitbeelden. In het midden ziet men 12 parels, deze zijn door de ontwerpers bedacht waarbij men de inspiratie haalde uit het haarnetje van Koningin Juliana wat op de Guldensmunten te zien is! In de buitenste cirkel van de munt ziet men de tekst Willem Alexander Koning der Nederlanden. De kwaliteit van de munt is UNC en de munt is verpakt in een prachtige Coincard.

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): NL18-5FBKCC

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34987017

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: