Letland 5 Euro 2017 Kongres van Letgallen

€ 145
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 145
Sinds:
Gisteren
Gezien:
1 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
11 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Letland 5 Euro 2017 Kongres van Letgallen
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Letland 5 Euro 2017 Kongres van Letgallen

Omschrijving:

Het congres van Letgallen vond plaats in het voorjaar van het jaar 1917. Letgallen (Latgale) is de meest oostelijke provincie van Letland en was honderden jaren gescheiden van hun Letse landgenoten in overige provincies. De kernvraag in 1917 was of Letgallen een zelfstandig land zou worden of een Letse republiek zou vormen met de provincies Vidzeme en Kurzeme. Men koos voor de republiek samen met de overige provincies en de ontluikende staat Letland werd in 1918 een feit. Het congres van Letgallen vond plaats in Rezekne, de hoofdstad van Letgallen. Aan het congres deden mensen uit allerlei bevolkingsgroepen mee. Vermeldenswaardig is nog dat de beeldenstorm in Letgallen nooit heeft plaatsgevonden en deze provincie nagenoeg geheel Katholiek is. Omdat het grenst aan Rusland woont er een grote Russische minderheid in Letgallen. Om te herdenken dat het Congres van Letgallen plaatsvond heeft Letland een bijzondere munt van 5 Euro uitgegeven. Het is een vierkante munt waarop men aan de voorkant de belangrijkste krachten achter het congres ziet, deze worden uitgebeeld als een Katholieke Priester, een schutter, een leraar en een willekeurig iemand uit het publiek. In de kleuren van de Letse vlag wordt een Spandoek weergegeven. Verder ziet men de waarde aanduiding van 5 Euro en de jaartallen 1917 en 2017. Op de achterkant van de munt ziet men een Christuskruis met daaromheen een aantal moeders en kinderen die de beroemde Mei liederen uit Letgallen zingen. Verder ziet men de provincienaam Letgallen in het Lets (Latgola). Bijzonder aan deze munt is dat deze alleen in Letland verkocht werd en in een mum van tijd in Letland uitverkocht was. De munt is verpakt in een luxe verpakking en wordt met een certificaat geleverd. Vermeldenswaardig is dat de munt in Zwitserland is geslagen!

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): LV17-5LATKO

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34987204

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: