Finland 2 Euro 2015 Akseli Gallen Kallela Gekleurd

€ 8,75
Provincie Overijssel
Prijs:
€ 8,75
Sinds:
4 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Nijverdal, OV
Adverteerder:
Eurocoinhouse
Telefoon:
0548618384
Activiteit:
11 maanden actief op Marktnet
Positie
52.35677,6.485753
Eurocoinhouse
Finland 2 Euro 2015 Akseli Gallen Kallela Gekleurd
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Finland 2 Euro 2015 Akseli Gallen Kallela Gekleurd

Omschrijving:

In het jaar 2015 is het 150 jaar geleden dat de Finse Jugendstill schilder Akseli Gallen-Kallela (in het Zweeds Axel Waldemar Gallén) geboren is. Om dit te herdenken heeft Finland deze bijzondere 2 Euromunt uitgegeven. Op de munt ziet men de Zwaan van Tuonela prachtig ingekleurd. De Zwaan van Tuonela is een muziekstuk geschreven door Jean Sibelius die een tijdgenoot van Gallen Kallela was. Akseli Gallen-Kallela heeft een beroemd schilderij gemaakt genaamd "de moeder van Kemminkäinen". Op dit schilderij ziet men Tuenela, het eiland van de Doden. Op de achtergrond ziet men de Zwaan van Tuonela in het zwarte water. Deze zwaan ziet men ook op de 2 Euromunt, het water onder de zwaan is symbolisch voor de dalende geest welke goudkleurig naar voren komt. Aan de onderkant van de munt ziet men een gekleurde Schilders palet. Links en rechts van deze palet ziet men de naam Akseli Gallen Kallela in een rode tekst. In de schilders palet ziet men de jaartallen 1865 en 2015 wit ingekleurd. De kwaliteit van de munt is UNC (Uncirculated).

Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.

Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!

Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.

Specificaties:

  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): FI15-2EUR13

http://www.eurocoinhouse.com/ Advertentienummer: 34986755

Meer advertenties van Eurocoinhouse

Link: