Logeren op een echte Franse boerderij

€ 350
Provincie Noord-Brabant
Prijs:
€ 350
Sinds:
5 dagen
Gezien:
2 keer
Plaats:
Breda, NB
Adverteerder:
Topgites
Telefoon:
0653325361
Activiteit:
9 maanden actief op Marktnet
Positie
51.5965,4.755643
Topgites
Logeren op een echte Franse boerderij
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Logeren op een echte Franse boerderij

Vakantie en Vrije tijd > Vakantiehuizen > Frankrijk

Kenmerken:

  • Type vervoer: Eigen vervoer
  • Stad of Plaats: Neuvic-Entier,Limousin
Omschrijving:
Prijs is een vanaf prijs per week

Domaine dessous le Noyer
Het domein onder de walnotenboom is een vakantiehuisje/appartement (gîte) dat midden op het erf van ons boerenbedrijf ligt.
Onze boerderij ligt in de groene Franse provincie de Limousin in het departement Haute Vienne, niet ver van Limoges.
Al generaties lang is de boerderij met de de mooie roodbruine Limousine koeien in de familie en vanaf nu kunt u komen genieten van de plattelandsgeluiden, de schitterende bosrijke omgeving, de heerlijke (streek)maaltijden en/of meehelpen op de boerderij.

Onze belangrijkste activiteit is ons werk met de koeien. Deze grazen in de zomer in kleine kuddes op de landerijen rondom de boerderij. In de winter staan ze op stal, waar ze zelf gemaaid en gedroogd hooi en eigen verbouwd graan te eten krijgen.
Wij hebben 4 stieren en rond de 113 moederkoeien die 1 keer per jaar een kalfje krijgen. De kalfjes blijven minimaal 8 maanden bij hun moeder.

Buiten onze koeien hebben wij, al naar gelang het seizoen, nog veel meer dieren. Ezels, schapen met hun lammetjes, kippen, parelhoenders, eenden, ganzen, konijnen en natuurlijk de twee cavia’s van onze dochter.

Wij krijgen graag (kinder)hulp voor de vele werkzaamheden die de dieren met zich meebrengen!
Als ze het leuk vinden dan krijgen de kinderen bij aankomst een stempelkaart met opdrachten. Zodra alle opdrachten (met en zonder onze hulp) uitgevoerd zijn dan zullen ze een echte ‘boer-diploma’ ontvangen.

Wij hebben ook wat bossen bij ons domein, daar kunnen we een echte wilderniswandeling maken, waarbij we niet op de gangbare paden blijven!

Wij verbouwen niet alleen ons veevoer zelf, ook eten wij zoveel mogelijk groenten en fruit uit eigen tuin! Dit laten we u graag proeven.

Domaine dessous le Noyer is een appartement dat, zoals de naam al doet vermoeden pal onder een zeer grote walnotenboom ligt. Vanaf de maand mei kun je vanaf het balkon de walnoten zien groeien.
Het is een ruim opgezet appartement van meer dan 50 m2 op de eerste verdieping, dat in het voorjaar van 2014 geheel vernieuwd is.
Bij binnenkomst in de hal kunt u uw schoenen, laarzen en jassen kwijt. Aan de rechterkant vindt u de badkamer met douche, toilet, wastafel en heerlijk grote spiegel. Uw handdoeken, washandjes en badkamerkleedjes zullen voor u klaarliggen!
Tegenover de badkamer, aan uw linkerhand als u het appartement betreedt, vindt u een slaapkamer met 2 eenpersoonsbedden reeds voor u opgemaakt. Zoals u zult zien ademt het appartement de Franse sfeer uit, zo ook deze ‘roze’ kamer.
Rechtdoor bevindt zich de woonkeuken met senseo-apparaat, groot modern gasfornuis met oven, een koelkast en grote eettafel. Ook hier vindt u het Franse platteland terug in de decoratie. Aan de keuken grenzen een slaapkamer, met groot tweepersoonsbed, ook al heerlijk voor u opgemaakt en woonkamer met slaapbank waar nodig een vijfde en zesde persoon kunnen logeren.
Er is genoeg ruimte voor uw bagage, want de twee slaapkamers en de keuken zijn voorzien van grote kasten.
Er is geen televisie aanwezig, maar in de woonkamer vindt u veel lectuur en literatuur, zowel in het Frans als in het Nederlands. Mocht u het graag willen dan kunnen wij een babybedje, aankleedkussen, kinderstoel en speelgoed verzorgen.
Tevens is er een wasmachine waar u voor een kleine vergoeding gebruik van kunt maken.

Alle meubels zijn door onszelf voorzien van de Franse touche, waardoor je je zowel binnen als buiten in een totaal andere wereld bevindt en je echt het gevoel hebt er totaal tussenuit te zijn.
Vanuit het appartement is onze hele boerderij te

http://www.topgites.nl/ Advertentienummer: 30422341

Meer advertenties van Topgites

Link: