House of Kata Virkon S

€ 37
Provincie Noord-Brabant
Prijs:
€ 37
Sinds:
1 week
Gezien:
4 keer
Plaats:
Maarheeze, NB
Adverteerder:
MaJa Koi
Telefoon:
06-15396521
Activiteit:
12 maanden actief op Marktnet
Positie
51.32182,5.63623
MaJa Koi
House of Kata Virkon S
Versturen

Alle velden zijn verplicht

House of Kata Virkon S

Omschrijving:

Koi Biosecurity
Het Zuiveren van het water van Koi vijvers met Virkon® S 500 gram is goed voor 500.000 liter vijver onderhoud.

Virkon® S is een vijverdesinfectie middel. Het doodt pathogene, verlaagt het kiemgetal, bestrijdt virussen, bacteriën en schimmels. Koi worden gewoonlijk gehouden in gesloten systemen om een goede gezondheid te waarborgen, hebben veel van de vaardigheden betrekking op het vermogen en kennis van de hobbyist, om het filter systeem optimaal te laten werken en daarmee een optimale kwaliteit van het water te handhaven. 

Er zijn inmiddels een 2-tal zeer ernstige virusziekten verschenen, die tot zeer ernstige verliezen bij koi kunnen leiden. Dit zijn “Koi Herpes Virus” (KHV) en “Spring Viraemia”, ziektes onder karperachtigen. Zoals met alle virusziekten is er nog geen specifieke behandeling mogelijk. Ondersteunende maatregelen in combinatie met biosecurity maatregelen, zoals wordt toegepast in de veeteelt, zorgen er echter voor dat het zich niet kan verspreiden. Dat is maximale wat kan worden bereikt. 

Hiervan zijn vele eigenaren van Koi en handelaren zich veel meer bewust geworden. Er is een behoefte aan een vorm van Biosecurity omdat dit de enige manier is om hun vaak kostbare bezit te beschermen en te vrijwaren van deze problemen. 

Voor de Biosecurity van Koi bezitters gelden precies dezelfde principes als bij visproducerende bedrijven. Echter, wel met de toegevoegde complicerende factor van het filtersysteem, dat een toevluchtsoord kan zijn of worden voor allerlei infectieuze ziektes. Deze biofilters zullen echter worden beschadigd of uitsterven als er ontsmettingsmiddelen op worden gebruikt. 

Om de uitval van Koi te voorkomen en eventuele virusziektes te helpen verminderen, hebben wij aangepaste succesvolle Biosecurity programma`s ontwikkeld. Deze programma`s helpen de gezondheid en welzijn van Koi te verbeteren en worden zelfs in de commerciële viskwekerijen gebruikt. 

Wat is Virkon® S ? 
Verschillende virussen, waaronder ‘Herpes’ zijn ernstige bedreigingen voor Koi bezitters. Vele vissen zijn dragers zonder enige tekenen hiervan te tonen. Wanneer deze in contact gebracht worden met vatbare vissen, kunnen zij -vooral indien er sprake is van stress situaties, het virus in het water afscheiden, wat zal leiden tot besmettingen en zeer hoge mortaliteit. (vissterfte)

Onafhankelijk is bewezen dat Virkon hoogst efficiënt is tegen significante visziektes/verwekkers.Recent onderzoek heeft aangetoond, dat indien Virkon continue toegevoegd wordt aan het water van viskwekerijen, bij een dosering van 2 gram per 1.000 liter water, Virkon in het water afbreekt en een lage toxiciteit heeft. Deze dosering desinfecteert niet het water volledig, zoals geconcentreerde ontsmettingsmiddelen maar zuivert het en vermindert zo virusbeschikbaarheid voor besmetting. Het is dan ook beter te spreken van een vorm van water conditionering als van ontsmetting of desinfectie. Een erg belangrijke eigenschap voor de toepassing in koivijvers is dat Virkon het gehalte van pathogene bacteriën en sommige protozoön parasieten in het water sterk verminderd.(de bacteriële druk).

Studies in de USA met Koi hebben aangetoond dat continue gebruik van Virkon in karperwater bij een dosering van maximaal 8 gram per 1.000 liter water geen schadelijk effect heeft op de gezondheid van de vissen. Virkon is hoogst effectief gebleken tegen Herpes en Rhabdo virussen.

In tegenstelling tot “viskwekerijen”, wordt Koi gehouden in gesloten systemen met biologische filters waarin het water circuleert. Dit maakt het continue doseren met vers water erg moeilijk. Omdat de verschillende virussen, waaronder "Herpes" zo`n groot potentieel probleem is, heeft “DuPont Animal Health Solutions” in samenwerking met Biosecurity naar een oplossing gezocht. Er is een systeem ontwikkeld, dat onder normale omstandigheden een

https://www.majakoi.nl/ Advertentienummer: 35392565
Link: