DRU Art 2 Aardgas gevelkachel aardgas of propaan 2,5 kW***

€ 599,95
Provincie
Prijs:
€ 599,95
Sinds:
6 dagen
Gezien:
1 keer
Plaats:
Zelhem, GE
Adverteerder:
Gaswinkel
Telefoon:
0315340099
Activiteit:
8 maanden actief op Marktnet
Positie
52.0028,6.340115
Gaswinkel
DRU Art 2 Aardgas gevelkachel aardgas of propaan 2,5 kW***
Versturen

Alle velden zijn verplicht

DRU Art 2 Aardgas gevelkachel aardgas of propaan 2,5 kW***

Omschrijving:

DRU Art 2 Aardgas gevelkachel aardgas of propaan 2,5 kW

Het unieke assortiment gashaarden van Gaswinkel is nu compleet. Wij leveren alle soorten en maten. Vandaag de dag gaat het vooral om de sfeerverwarming maar ook voor een functionele gashaard als hoofdverwarming bent u bij ons aan het juiste adres. Vandaag de dag maakt de gashaard zonder afvoer een snelle opmars door.


De gevelkachel is een functionele verwarming. De gevelkachels van zowel Pelgrim als Dru zijn gemakkelijk te plaatsen. Ze zijn relatief eenvoudig aan de gevel te bevestigen. (Aan de binnenzijde van een buitengevel) Door de wand wordt een buis aangebracht die verse lucht aanvoert en de rookgassen afvoert. Gevelkachels worden dus niet aangesloten op een rookkanaal of schoorsteen.

Gevelkachels zijn een functionele oplossing om ruimtes te verwarmen. Op bijna elke willekeurige plaats tegen de gevel kunt u een gevelkachel plaatsen. Zeer handig voor bijvoorbeeld de verwarming van kleinere ruimtes of vakantiewoningen. De Gevelkachel is geen kachel die u koopt voor de vormgeving maar voor functionaliteit, veiligheid en duurzaamheid.Beschrijving DRU Art 2 gevelkachel:

- Afmetingen bxhxd: 32 x 54 x 20,2 cm
- Inclusief muurdoorvoer
- Thermostaat gestuurd
- Kleur beige
- Vermogen 2,45 kW
- Afvoerdiameter 16,5 cm
- Hoogte hart pijp 45 cm
- Werkt op aardgas of op propaan

*Opmerking meerprijs propaan bedraagt € 75,-

Rendement t.o.v. Aardgas:

Verbruiks grafiek voor gasverbruik berekening klik hier

Note: Aardgas levert 35770 kj per m3 en Propaan 85325 kj per m3.

De verbrandingswaarde is van propaan aanzienlijk hoger derhalve een beter rendement.
Aardgas kachels en het nieuwe gas

In het volgende decennium verandert waarschijnlijk de samenstelling van ons aardgas. Daarom gelden vanaf 1 januari 2017 wettelijke eisen aan nieuwe gastoestellen.

Volgens fabrikanten van cv-ketels en gaskachels zijn hun huidige (2017) HR-cv-ketels en kachels geschikt voor de nieuwe gassamenstelling.

Voorkomen gevaar en hoge kosten

Het aardgas uit Groningen, het zogenaamde G-gas, raakt langzamerhand op. In de toekomst zal Nederland overstappen op laag-calorisch gas (G+-gas) of, waarschijnlijk pas in een verdere toekomst, hoogcalorisch gas (H-gas).

Aardgas van verschillende herkomst heeft verschillende verbrandingseigenschappen. Het is niet zomaar mogelijk een gastoestel, zoals een cv-ketel of gaskachel, te blijven gebruiken als de samenstelling van het aardgas verandert.

Vooral gebruik van H-gas in een niet geschikt toestel kan gevaarlijk zijn. Toestellen kunnen bijvoorbeeld uitvallen of teveel koolmonoxide gaan produceren.

Daarom mag een gastoestel vanaf 1 januari 2017 alleen nog verkocht worden als:
Het aantoonbaar geschikt is bevonden voor G+-gas;
Het aantoonbaar geschikt is te maken voor H-gas (door een handeling van een monteur);
Op het toestel staat of het voor G+-gas, H-gas of beide soorten geschikt is.

Het verbod op de verkoop van niet toekomstbestendige gastoestellen heeft als doel het voorkomen van veiligheidsrisico’s. Maar ook om consumenten te behoeden voor hoge kosten voor het vervangen van nog niet afgeschreven toestellen.
De toekomstige gaswisseling is zeker niet alleen van belang voor cv-ketels. Daarom geldt de wetswijziging ook voor bijvoorbeeld gasfornuizen, geisers, gaskachels, sfeerhaarden en terrasverwarmers.

Hoe zit het met ketels die nu te koop zijn?


Tot nu toe heeft de minister van Economische Zaken alleen toegezegd dat levering van het huidige G-gas tot 2022 gegarandeerd is, en dat deze datum zoveel mogelijk zal worden opgerekt. Dit terwijl cv-ketels vaak makkelijk 20 jaar meegaan en het nieuwe

http://www.gaswinkel.com/ Advertentienummer: 34968044
Link: