Originele meubellak

€ 18,95
Provincie Noord-Holland
Prijs:
€ 18,95
Sinds:
3 maanden+
Gezien:
726 keer
Plaats:
Heerhugowaard, NH
Adverteerder:
ArtiDecor
Telefoon:
072-5158252
Activiteit:
6 jaar actief op Marktnet
Positie
52.67099,4.847511
ArtiDecor
Originele meubellak
Versturen

Alle velden zijn verplicht

Originele meubellak

Lakken

Lakken zijn verkrijgbaar in kleurloos of tal van kleuren. Lakken hebben de eigenschap om het meubel te kleuren en te beschermen tegen vuil en beschadigingen. Gebeitste meubelen worden daarom vaak afgelakt met transparante lak omdat beits deze bescherming niet biedt.
Eerst wordt er een kleurloze grondlak aangebracht en daarna een kleurloze aflak. De aflak is te verkrijgen in 5 verschillende glansgradaties: halfmat, zijdeglans en hoogglans.
Sommige houtsoorten kunnen direct afgewerkt zijn met een kleurloze lak, dat zijn veelal de hardhoutsoorten zoals teak, palissander, wengé.
Ook bij de zachte houtsoorten wordt alleen kleurloze lak verwerkt, t.w. vuren en grenen.

Het gebruik van de spuitbus.

Voor het gebruik moet de spuitbus goed geschud worden, zodat de verf zich goed vermengd met de oplosmiddelen.
Zorg ervoor, dat de spuitbus ongeveer op kamertemperatuur is.
Leg de spuitbus nooit op een verwarmingsbron. De spuitafstand van de spuitbus tot het werkstuk moet ongeveer 25 cm bedragen.
Houdt de spuitbus niet te ver voorover of ondersteboven. Zo voorkomt U, dat het stijgbusje in de spuitbus boven het vloeistofpeil komt. Wanneer U gaat spuiten, houd de spuitbus dan nooit op één plaats, maar blijf er altijd mee in beweging. Wanneer U een tafelblad gaat spuiten, spuit dan eerst de randen en daarna het hele blad.
Werk altijd van U af.

Lichte krassen in de laklaag.

Lichte krassen in de laklaag (als deze niet door de lak gekerfd zijn), kunnen in de meeste gevallen bespoten worden met een spuitbus vlekverwijderaar of kleurloze aflak (alleen bij NC lak).
Eerst moet de lak schoongemaakt worden met degreaser om het vuil en vet te verwijderen. Daarna kan de beschadigde plek bespoten worden met vlekverwijderaar of een kleurloze lak in de desbetreffende glansgraad. Om krassen te kunnen inkleuren gebruikt u eenretoucheerstift of een Flex pen.

Vlekken en kringen in de laklaag.

Water- en alcoholvlekken kunt u verwijderen door gebruik te maken van vlekverwijderaar. Behandel de vlekken op dezelfde wijze zoals hierboven is beschreven.
Door de vlekverwijderaar lost de oude laklaag enigszins op en droogt daarna weer op. Belangrijk: inspuiten en eraf blijven. De lak lost op
waardoor het water kan verdampen Na droging van de vlekverwijderaar kan de lak opnieuw bespoten worden met een aflak in de gewenste glansgraad. De droogtijd van de vlekverwijderaar is ongeveer 30 minuten. (Alternatief is zachtjes te wrijven met meubelwas en staalwol nummer 0000).

Belangrijk.

Begin buiten het voorwerp te spuiten en maak buiten het voorwerp de draai. Als U klaar bent met spuiten, houdt de spuitbus dan op zijn kop en druk het ventiel zolang in totdat alleen drijfgas en geen lak meer eruit komt. Wanneer een spuitbus tijdens het gebruik plotseling begint te spetteren, kom dan niet aan de lak, maar wacht tot deze droog is. Dan pas is er een mogelijkheid om de eventuele druppels lak te verwijderen.

Link: